Sunday, 18 November 2012

Rakan seperjuanganku~

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Sayang korang kerana Allah in sya Allah.
Korang sahabat rakan seperjuangan yang memberi saya rasa pahit dan manis. Suka duka. Sayang. Dan sebagainya. Akanku kenang mu sahabatku sampai hujung nyawaku. Sungguh saya sayang korang. Tak tahulah korang sayang saya tak kan? Haha. Saya tak kisah tapi saya sayang korang cuma tak terluah je. Malu




Terima kasih kerana sudi bekerjasama dalam amik gambar baru-baru ni. Bukan senang nak ajak diorang berpanas dering untuk amik gambar ni. Huhu ^^



Sahabatku

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Aku punya seorang sahabat yang aku kira sahabat yang paling lama aku pernah berkawan. dan harapanku supaya aku dapat berkawan dengan dia sampai akhir hayat dan kalau boleh sampai syurga. Kami banyak perselisihan paham dan sebagainya. Banyak pahit manis yang telah kami lalui. Seorang kawan yang sentiasa setia disisi sahabatnya. I appreciate you sahabat. Saya abadikan kat blog eh. Semoga persahabatan kita Allah kira sebagai ibadah disisiNya. Amin. Walaupun ada perselisihan pendapat dan sebagainya tetapi itu tidak menghalang aku daripada menyayanginya sahabatku. Peace ^^ @Amalina Latif (Buat ala-ala fb/twitter plak. Hehe)


sedih~

Sedih Palestin sekarang. Semoga Allah bagi kekuatan kepada saudara2 ku di sana.
Berdoalah untuk mereka wahai sahabatku~

Tuesday, 13 November 2012

Opto & Cinta ~

Assalamualaikum~


OPtoMETrist & CinTA rapat bagai IsI DengaN KUku =)


A= cinta itu RABUN. kne pakai spec !



RET : pilih lah cara bercinta yg selari(WITH) dengan Islam dan jauhilah cara bercinta yg bertentang(AGAINST) dengan Islam. haha islamic kot ! 

JCC plak ckp : Hati org yg bercinta dgn AXIS yg betul akan jd lebih CIRCULAR..^^, 


DUCHROME : Klau hati kata nak hijau maknanye die terlebih ksh syg n klau kata nak merah x cukup ksh syg. haha

MEP : Cinta itu ada limit die. Jgn lah kerana cinta kita jd 'overcorrected'.


BINOCULAR BALANCE :dua2 pihak kna ade mtlamat yg sama, bru bley capai redha Ilahi..:)

OPTHAL: kte mungkin terase letih,penat n sedih dlm mencari cinta..namun jika kte sabar dlm penantian..i.Allah Allah pasti sediakan sesuatu yg terbaik tuk kte..:) 

oklah kan..semoga kami sume budak2 opto semakin mencintai kos optometry nie..sape2 rase nak taw setiap jargon words tu, bley pm sy kat fb..haha..poyo je..:p 


thanx to my classmate: sume laju je bab cinta..haha..juz kidding ok?.^^