Thursday, 19 September 2013

Terharu / I'm touched

Assalamualaikum

Bismillahirrahmanirrahim...

Terharu, malu pom ada. Saya selalu merasakan ada sahaja orang yang Allah hantar untuk melindungi saya, menjaga saya, mengambil berat pasal diri ini. Terasa sangat terharu dan malu. Malu pada orang yang Allah hantar tersebut, malu pada Allah sendiri. Amalan tidak seberapa mana, tapi merasakan penjagaan Allah terhadap diri ini sangat tinggi. Subhanallah. Allah kerap kali memyelamatkanku dalam keadaan tertentu.

Hari ini, malu. Malu terhadap sir yang sangat mengambil berat. Mengambil berat terhadap diri ini kat klinik even dalam kelas pun. Teringat lagi waktu itu, waktu getir, penuh derita, pahit, kelat dan sebagainya. Sir lah yang datang memujuk diri ini, memberi kata-kata semangat. Saya tahu sir cuma mahu mengambil hati, tapi terima kasih sir sebab cuba sooth kan perasaan ini.

Sir adalah anugerah Allah untuk saya. Dan ramai lagi orang lain yang Allah anugerahkan untuk saya. Saya sangat beruntung, seberuntung nama saya. Allah hantarkan bantuan dalam bentuk manusia-manusia yang amat ambil berat terhadap diri ini even walau diri ini tidak pun meminta diberi perhatian sedemikian.

Thanks sir.



Saturday, 7 September 2013

Forth year~

Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah dah selamat sampai di UIA.

Ergghhh!! Sigh. Annoyed. Langsung tak ada perasaan yang enak. Dahlah esok pagi kita dah ada kerja, tak ada kat UIA, nak menambahkan lagi kemarahan kita tu bila yang pegang kunci tu tak dapat dihubungi pulak.

 I cannot pack barang, letih memandu pun tak hilang lagi. Sampai je kat bilik, berhabuk macam Gua Niah tak yah nak cakap lah. Ok, stop there. Take a breath. Huuuuuuuhhhh~ Be grateful.

I have tonight only to packing and tidy up the room. Cause I will be very busy the next and next and next day.

I dont reprimanding you. But, I just have to utilise the semput2 masa yang ada pada saya. Holding a title as 4th year is burdening me somehow. But, relax Biha and be positive.

Ya Allah, plez help me, help me to face all sorrows as final year student.

Gotta go. Masa 'Waktu mencemburui aku' telah tiba. Will be very busy. Hoefully still can enjoy despite all the busy life I have. hehe.

Wasalam.

Thursday, 5 September 2013

New Friend ;)

Assalamualaikum.

Bismillahirrahmanirrahim.

Saya pernah jumpa ramai lelaki yang baik. Tetapi saya tak pernah rapat dengan lelaki-lelaki yang baik tersebut. So I do not know how a good man treat in a good way to his friend. I just only see but never feel it. Thanks ea sebab sangat baik terhadap saya. I really appreciate it.

You are gentleman and kind. Never met someone like you before. Before, I always met with boys who are only thinking about themselves more than others. Never seen a man who is so caring and kind. He will never hurt someone with his words. Even when he scold me sebab tak puas hati dengan statement saya, (haha) still dia marah dengan cara yang baik. You are a very good man lah bro!

Dia kadang-kadang matang, kadang-kadang fikir macam budak-budak. Sesuailah dengan umur dia. Haha. Wish you gud luck in your study! ;)

Nice to meet you. Lepas ni kita mungkin tak akan jumpa lagi. Tapi hopefully we can keep in touch so that boleh la saya jepput2 awak time saya nak kawen nanti. We shouldn't let go a nice friend like him.

:)

Sunday, 1 September 2013

Posting dah habis officially =)

Assalamualaikum

Bismillahirrahmanirrahim

Posting kat premise dah berakhir pada 29 Ogos lalu. Macam posting tu mimpi je rasa. Perjalanan selama 3 minggu tu sangat pantas berlalu. Daripada hari pertama lagi macam-macam benda berlaku. Ada kisah sedih, terluka, gembira, lapang dan sebagainya.

Perpisahan dengan rakan-rakan di premise adalah satu perkara yang paling sedih bagi saya. Mereka merupakan kawan yang sangat baik. Ada teguran yang sangat membina dan sangat penting bagi saya untuk bidang ini.

Learn something new, socialize, a very good of exposure- lah.

Saya tak tahu apa pandangan korang terhadap saya. Yang pasti korang pada saya baik-baik belaka. Sayang saya tak boleh coret kan pengalaman saya banyak-banyak kat sini. Tak pe. Setiap masa yang saya lalui, saya akan ingat sampai bila-bila.


=)

Yang benar,
Diriku