Wednesday, 27 June 2012

Partner Skill Test

Assalamualaikum..

Actually I wanna tell you a story of my second partner during skill test on 12th June 2012. Why do I want to tell you about him? This is because I am amazed by his skill - slit lamp, Binocular Indirect Opthalmoscope (BIO), condensing lens and so on. His skill is very good.

Siapakah dia?
Fazril Akmal Azali.

Orang terengganu cakap 'dia wak ikot dang je tapi menjadi'. Tak tahu rahsianya apa, tapi, menjadi! He found what need to be searched, he managed to do it fast and with confidence. Saya teringin untuk belajar daripada dia.
Semasa skill test, selalunya 'lecturer' tetapkan perempuan akan berpasangan dengan lelaki. Ini adalah WAJIB! Huhu.. Nak buat macam mana, terima lah. Katanya, kalau perempuan sesama perempuan macam dah terbiasa dah, kalau buat dengan lelaki, mungkin gelabah sebab tidak biasa dan 'patient' pun bukan selalunya sama jantina dengan kita,kan? Hmmm..

Fazril tak lulus untuk 'round' yang pertama. Dia cuma diekhendaki untuk 'repeat' satu 'test' sahaja iaitu Keratometry. The difference between his reading and sir is only 0.50. It is quite high actually. Tetapi dia punya 'skill' memang cam orang 'expert' + dengan muka selamba dia. Keep it up! ^_^


Fazril yang sebelah kiri ye! Sebelah kanan tu lecturer kitorang

No comments:

Post a Comment